ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή εβδομάδα ενημέρωσης και τροχονομικών ελέγχων σε οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων

Εβδομάδα ενημέρωσης και αστυνόμευσης με εντατικοποιημένους τροχονομικούς ελέγχους σε οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων πραγματοποιεί η Αστυνομία από αύριο Δευτέρα 19/02/2024 μέχρι και την Κυριακή 25/02/2024.

Η εβδομάδα δράσεων θα διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας Roadpol και στο επίκεντρο θα βρίσκεται η ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων παραβάσεων που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.

Η τεχνική και μηχανική καταλληλότητα των φορτηγών και λεωφορείων, η ισχύς των εγγράφων των οδηγών και οχημάτων, οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας και ταχογράφων και η τήρηση των ωρών οδήγησης και εργασίας από τους επαγγελματίες οδηγούς, θα αποτελούν σημεία αναφοράς των τροχονομικών ελέγχων.

Έμφαση θα δίδεται και στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συνιστούν κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.