Uncategorized

Επίσκεψη Αξιωματικού Συνδέσμου FRONTEX, στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Συνάντηση με Αξιωματικούς της Αστυνομίας Κύπρου πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο Αξιωματικός Σύνδεσμος του Οργανισμού FRONTEX, κ. Γρηγόρης Αποστόλου, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και υποστήριξης που παρέχει ο Οργανισμός στις Κυπριακές Αρχές, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και επιστροφών.

Από πλευράς Αστυνομίας εκφράστηκαν ευχαριστίες για την τεχνική υποστήριξη που προσφέρει ο Οργανισμός, καθώς και για την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό,  ενώ παράλληλα τονίστηκε η βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας.

Ο κ. Αποστόλου, από την πλευρά του, εξήρε τις ενέργειες της Αστυνομίας, καθώς και άλλων Υπηρεσιών του Κράτους, που έχουν ως αποτέλεσμα τις αυξημένες επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος του FRONTEX συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.