ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης, πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, όπου είχε συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομίας και τους Αστυνομικούς Διευθυντές/Διοικητές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Αστυνομίας για τα έτη 2024-2026, ενώ αναφέρθηκε στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες όλων των Τμημάτων, Μονάδων, Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Αστυνομίας.  Ακολούθως, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, κ. Δημήτρης Δημητρίου,  παρουσίασε στον νέο Υπουργό στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο σοβαρό έγκλημα, τα ναρκωτικά και τις τροχαίες συγκρούσεις.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κ.Δ., του οποίου, οπως σημείωσε, βασικός πυλώνας είναι η ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Αστυνομία και τους Θεσμούς γενικότερα, καθώς και στον σχεδιασμό της υλοποίησής του.