ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης σε δύο πρόσωπα σε σχέση με την άφιξη παράτυπων μεταναστών με δύο σκάφη στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Ποινές φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε δύο άντρες ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από εκδίκαση υποθέσεων που αφορούσαν σε αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά την άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών, με δύο θαλάσσια σκάφη, στην περιοχή Αμμοχώστου, τον Οκτώβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας δυόμισι χρόνων στους πιο πάνω, για το αδίκημα της μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν στην άφιξη με δύο θαλάσσια σκάφη σε περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, 2023, αριθμού παράτυπων μεταναστών. Στο πρώτο σκάφος βρίσκονταν 51 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 22χρονος, ενώ στο δεύτερο σκάφος βρίσκονταν 23 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και ο 23χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν στη συνέχεια, οι 22χρονος και 23χρονος ήταν οι πλοηγοί των δύο θαλάσσιων σκαφών, ξεχωριστά. Αυτοί συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων.

Τις δύο υποθέσεις είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λάρνακας.