ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις της Αστυνομίας για εντοπισμό και επιστροφή προσώπων που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο

Δεκαέξι υπήκοοι τρίτων χωρών, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας Κύπρου, για επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή, άλλα 20 άτομα.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, διεξήχθησαν σε όλες της επαρχίες. Στόχος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη προσώπων, που διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η διενέργεια ελέγχων για πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στην επαρχία Αμμοχώστου, για την πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας, εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 28 και 23 ετών, να εργάζονται παράνομα σε εστιατόριο και νυχτερινό κέντρο αντίστοιχα. Όπως διαπιστώθηκε, η 28χρονη και ο 23χρονος, διέμεναν παράνομα στην Κύπρο και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Στη Λεμεσό, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, μέλη της Υ.Α.&Μ. Λεμεσού, προχώρησαν σε έλεγχο 15 υπηκόων τρίτων χωρών, τρεις από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Κύπρο και συνελήφθησαν.

Στην επαρχία Λάρνακας, μέλη της Υ.Α.&Μ. Λάρνακας, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά έξι πρόσωπα, για το αδίκημα της παράνομης παραμονής. Άλλοι πέντε υπήκοοι τρίτων χωρών, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Λευκωσία. Δύο από αυτούς εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, από μέλη της Ομάδας Ζ, της Τροχαίας Λευκωσίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων από μέλη της Υ.Α.&Μ.
Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης προσώπων που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, συνεχίζονται και οι διαδικασίες εθελούσιων και αναγκαστικών επιστροφών, τέτοιων προσώπων. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών, η Υ.Α.&Μ Πάφου διενήργησε την περασμένη Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, νέα επιχείρηση επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών. Κατά την επιχείρηση, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, συνολικά 20 πρόσωπα, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Μέσω των επιχειρήσεων της Υ.Α.&Μ., από την αρχή του χρόνου, 7,933 άτομα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, έχουν αναχωρήσει.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, για μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών, συνεχίζονται.