ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκαήμερη εκπαίδευση των μελών της Ομάδας Αυτοδυτών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας (Λ&ΝΑ), πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, εκπαίδευση με τίτλο «Εκπαίδευση της Ομάδας Αυτοδυτών της Λ. & Ν. Α. – Sea Border Mobility» με τη συμμετοχή των μελών της Ομάδας Αυτοδυτών της Λ&ΝΑ και έμπειρων και πιστοποιημένων εκπαιδευτών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελλάδας – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η εκπαίδευση της Λ&ΝΑ, διοργανώνεται από κοινού με το Λιμενικό Σώμα Ελλάδας – Ελληνική Ακτοφυλακή, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας. Έχει διάρκεια δέκα ημερών και διεξάγεται από τις 15 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), στο Παραλίμνι.

Την εκπαίδευση παρακολουθεί το σύνολο της Ομάδας Αυτοδυτών της Λ&Ν Αστυνομίας, και τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν περαιτέρω κατάρτιση, σε θέματα όπως η αναγνώριση εκρηκτικών μηχανισμών κατά τις καταδυτικές δραστηριότητες ελέγχου υφάλων πλοίων και σκαφών και η ανέλκυση αντικειμένων μεγάλου βάρους, από τον βυθό.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Λ&ΝΑ, για περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής επάρκειας και της ετοιμότητας της Ομάδας Αυτοδυτών της, στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση κατάρτισης της Αστυνομίας για αποτελεσματικότερη διαχείριση συνόρων». Το έργο υλοποιείται από την Αστυνομία Κύπρου στα πλαίσια του Μέσου για τη χρηματοδοτική στήριξη της διαχείρισης των συνόρων και την πολιτική των θεωρήσεων (ΜΔΣΘ) με τη συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.