ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα ασφαλείας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Σάββατο 16.09.2023 και ώρα 20:00 στο Στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Λεμεσός

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ, που θα διεξαχθεί στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium στη Λεμεσό, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 5.15μ.μ.. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, ενδέχεται να εισέλθουν σε αυτό, μετά την έναρξη του αγώνα.

Στις εισόδους του σταδίου θα διεξάγεται έλεγχος για την κάρτα φιλάθλου και στη συνέχεια η είσοδος θα επιτυγχάνεται μέσω των περιστροφικών εισόδων με έγκυρο εισιτήριο. Θα γίνεται επίσης, ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια εισόδου. Όσοι κατέχουν παιδικά εισιτήρια θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα η οποία μπορεί να τους ζητηθεί.

Στο στάδιο θα λειτουργήσουν ταμεία ΜΟΝΟ για τους οπαδούς της ΑΕΛ. Για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα εισιτήρια θα διατεθούν μόνο για προπώληση.

Γηπεδούχος ομάδα ΑΕΛ

Στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας της ΑΕΛ, θα παραχωρηθούν η κεντρική (δυτική), ανατολική και νότια κερκίδα. Θα λειτουργήσουν οι είσοδοι W1, W2, S1, S3, Ε1, Ε2, καθώς και η είσοδος VIP στην κεντρική κερκίδα.

Διευκρινίζεται ότι, είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το στάδιο, οι οπαδοί της ΑΕΛ καλούνται να κατευθυνθούν προς το ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, μέσω του αυτοκινητόδρομου προς Πάφο, να ακολουθήσουν την έξοδο προς Κολόσσι και ακολούθως μέσω της αερογέφυρας, να ακολουθήσουν τη στροφή δεξιά προς το στάδιο. Οι φίλοι της ΑΕΛ μπορούν να σταθμεύσουν στους προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης του γηπέδου.

Φιλοξενούμενη ομάδα ΟΜΟΝΟΙΑ
Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας ΟΜΟΝΟΙΑ, θα παραχωρηθεί η βόρεια κερκίδα και θα λειτουργήσει μόνο η είσοδος Ν2 του σταδίου.

Διευκρινίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο. Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.

Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση τους προς και από το στάδιο, οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑ καλούνται να κατευθυνθούν προς το ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, μέσω του αυτοκινητόδρομου προς Πάφο, να ακολουθήσουν την έξοδο προς Φράγμα Κούρρη και στη συνέχεια μέσω της οδού Παρθενώνος (1ο στρίψιμο δεξιά). Ακολούθως από την 1η έξοδο {αριστερά} του νέου κυκλικού κόμβου, να κατευθυνθούν προς το στάδιο. Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑ μπορούν να σταθμεύσουν στους προκαθορισμένους χώρους του γηπέδου για τους φιλοξενούμενους.

Σχετικό σχεδιάγραμμα των δρομολογίων των οπαδών της ΑΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς και των χώρων στάθμευσης των φίλων των δύο ομάδων επισυνάπτεται.

Τονίζεται σε όλους ότι:

o Η είσοδος στο στάδιο επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδεικνύουν Κάρτα Φιλάθλου και εισιτήριο του αγώνα
o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων
o Απαγορεύεται η μεταφορά και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τόσο εκτός, όσο και εντός του σταδίου
o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων στα οποία αναγράφονται πολιτικά σύμβολα
o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού
o Απαγορεύεται η είσοδος εντός του σταδίου, φιλάθλων που έχουν στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών, καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπο τους
o Το σκαρφάλωμα στα κάγκελά του σταδίου δεν επιτρέπεται
o Σε κανένα πρόσωπο, δεν θα επιτρέπεται να διακινείται τόσο στο περιβάλλοντα χώρο του σταδίου όσο και στις κερκίδες αποκρύβοντας το πρόσωπο του

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Η Αστυνομία και οι επιτηρητές θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την ασφάλεια, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Καλούνται οι φίλαθλοι των δύο ομάδων όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και των μελών της Αστυνομίας.

Λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που αναμένεται στους αυτοκινητόδρομους κατά την μετάβαση και την αποχώρηση των οπαδών από το στάδιο, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι μελών της Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στην περιοχή του ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων, αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας από μέρους οποιουδήποτε.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στη Λεμεσό, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 25-805050, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για περιστατικά επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.