ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάτη – Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Νέα υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σήμερα από 37χρονο υπάλληλο εταιρείας, στις αρχές Αυγούστου, 2023, έλαβε εντολή για μεταφορά του χρηματικού ποσού των €56,712 σε άλλη εταιρεία του εξωτερικού, για σκοπούς αγοράς.
Στη συνέχεια, αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη, αφού μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ξένης εταιρείας διαπιστώθηκε πως η εν λόγω εταιρεία δεν έλαβε ποτέ το έμβασμα, ενώ ο λογαριασμός που αναγραφόταν στο τιμολόγιο δεν ήταν ο δικός τους.
Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει τους πολίτες ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει επίσης, όπως προτού προχωρήσουν σε μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον τηλεφωνικό αριθμό με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τις απάτες και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.