ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξημένοι έλεγχοι οδηγών φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ οχημάτων, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών

Στο επίκεντρο των ελέγχων και η καταλληλότητα των οχημάτων

Σε εντατικοποίηση των επιχειρήσεων ενημέρωσης και αστυνόμευσης, με αυξημένους οδικούς ελέγχους για την οδήγηση φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ οχημάτων, προχωρεί η Αστυνομία τις επόμενες δύο εβδομάδες, από την Τετάρτη, 23 Αυγούστου, μέχρι και την Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου, 2023, στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων για την οδική ασφάλεια.

Η νέα συντονισμένη δράση θα έχει ως επίκεντρο τον έλεγχο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, από επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών, λεωφορείων, και ΤΑΞΙ, καθώς και τον έλεγχο της καταλληλότητας των οχημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταλληλότητα των ελαστικών τους.

Η οδήγηση βαρέων οχημάτων όπως φορτηγά και λεωφορεία, καθώς και η οδήγηση οχημάτων ΤΑΞΙ που μεταφέρουν αριθμό επιβατών, παρουσιάζουν αυξημένες δυσκολίες και κινδύνους στο οδικό δίκτυο. Κίνδυνοι που προκύπτουν λόγω του μεγέθους και βάρους των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, καθώς και λόγω της μεταφοράς άλλων προσώπων, αλλά και φορτίου. Απαιτείται έτσι ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση από μέρους των επαγγελματιών οδηγών.

Η Αστυνομία απευθύνει συστάσεις προς τους επαγγελματίες οδηγούς για συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και των κανόνων οδικής ασφάλειας και εντατικοποιεί τους τροχονομικούς ελέγχους, για αντιμετώπιση των παραβάσεων τροχαίας, με γνώμονα πάντα την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.