ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άφιξη παράτυπων μεταναστών – Τρία πρόσωπα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση

Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σύλληψη των τριών προσώπων ηλικίας, 47, 38 και 31 ετών, έγινε μετά από την άφιξη στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν 11 συνολικά παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Η βάρκα μήκους 3.5 μέτρων περίπου, ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας,  σε απόσταση 5.5 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κύπρου και διαπιστώθηκε, ότι σ΄ αυτήν επέβαιναν 11 παράτυποι μετανάστες (10 άνδρες και ένας ασυνόδευτος ανήλικος).

Οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν στην Αστυνομική Άκατο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, στο οποίο ρυμουλκήθηκε και η βάρκα τους.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον των τριών συγκεκριμένων προσώπων, ως οι πλοηγοί της βάρκας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης τους.

Οι υπόλοιποι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών Πουρνάρα.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.