ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράκληση Αστυνομίας προς το κοινό για να συμμορφώνεται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Αυξημένα μέτρα λαμβάνονται σήμερα

Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, αναμένεται να παρατηρηθεί μαζική έξοδος οχημάτων και αυξημένη τροχαία κίνηση σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και στο οδικό δίκτυο ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Ως εκ τούτου, καλούμε τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας.

Ήδη η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια του κοινού σε παγκύπρια βάση, με αυξημένη παρουσία στο οδικό δίκτυο για την πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, την απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης (όπου χρειαστεί), με ιδιαίτερη έμφαση στις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση).

Επίσης, πρόσθετα μέτρα ασφαλείας με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, λαμβάνονται τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο, για πρόληψη αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως είναι οι διαρρήξεις και κλοπές.

Εξάλλου, αυξημένα μέτρα λαμβάνονται και σε χώρους μαζικής διακίνησης του κοινού, όπως είναι οι εμπορικοί δρόμοι και πολυσύχναστα μέρη και θέρετρα, με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για όλα τα θέματα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter), καθώς επίσης και από την ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com.

Υπενθυμίζουμε, ότι στόχος μας είναι η ασφάλεια των πολιτών, η έγκαιρη ανταπόκριση, η ποιοτική εξυπηρέτηση και η αποτελεσματική βοήθεια προς το κοινό.

Επιπρόσθετα, δεδομένου ότι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος, η Αστυνομία επισημαίνει τη συνεχή παρουσία της μέσω της περιπολιακής κάλυψης κυρίως δασικών και αγροτικών περιοχών, καθώς και τη λήψη μέτρων όσων αφορά στους παρανομούντες.

Να ευχηθούμε Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα !