ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτόφωρη σύλληψη 26χρονου από αστυνομικούς που τον εντόπισαν να αποσπά περιουσία από άντρα που είχε χάσει τις αισθήσεις του

Στην αυτόφωρη σύλληψη άντρα ηλικίας 26 ετών, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, που εντόπισαν τον ύποπτο να αποσπά περιουσία από άντρα ηλικίας 19 ετών, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του, σε δρόμο στην περιοχή Αγίας Νάπας. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 19χρονος, ο οποίος επανέφερε τις αισθήσεις του, είναι καλά στην υγεία του.

Τον 19χρονο αντιλήφθηκαν να βρίσκεται αναίσθητος σε δρόμο στην περιοχή Αγίας Νάπας, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, που λίγο μετά τα μεσάνυκτα βρίσκονταν σε περιπολία, στο πλαίσιο των δράσεων αστυνόμευσης για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων οχληρίας. Την ίδια ώρα τα μέλη του ΤΑΕ αντιλήφθηκαν τον 26χρονο ύποπτο να παίρνει από τον 19χρονο, ένα τσαντάκι ώμου.

Τα μέλη του ΤΑΕ έσπευσαν στο σημείο, όπου αφού αποκάλυψαν στον 26χρονο ύποπτο την αστυνομική τους ιδιώτητα, αυτός προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, αφού ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας. Κατά την ανακοπή του, ο ύποπτος επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, που προχώρησαν στη σύλληψη του, παρά το ότι αυτός προέβαλε αντίσταση.

Ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία ανευρέθηκε στην κατοχή του υπόπτου, το τσαντάκι που αυτός είχε αποσπάσει από τον 19χρονο, εντός του οποίου βρίσκονταν ένα κινητό τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό σε αγγλικές στερλίνες, και μία άδεια οδήγησης, με τα στοιχεία του 19χρονου, επισκέπτη από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην κατοχή του 26χρονου υπόπτου εντοπίστηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 1,700 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται, αφού ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή του.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 26χρονου για τα αυτόφωρα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης κατοχής περιουσίας, ενώ παράλληλα παρείχαν βοήθεια στον 19χρονο, ο οποίος επανέφερε τις αισθήσεις του. Ο 19χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι υπήκοος τρίτης χώρας και βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η άδεια παραμονής του έληξε τον Ιούλιο, 2023. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.