ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων που εξασφάλισαν εργοδότηση παρουσιάζοντας ψευδή έγγραφα ταυτότητας

Συνελήφθησαν χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας σε υποστατικό στην Πάφο όπου εργάζονταν παράνομα, δύο γυναίκες ηλικίας 61 και 31 ετών, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, εξασφάλισαν την εργοδότηση τους στο υποστατικό, παρουσιάζοντας έγγραφα ταυτότητας με στοιχεία άλλα από τα πραγματικά τους στοιχεία. Οι δύο ύποπτες τέθηκαν υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να διερευνά την υπόθεση.

Οι δύο ύποπτες, εντοπίστηκαν να εργάζονται σε εστιατόριο στην Πάφο, κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ Πάφου. Κατά τον έλεγχο διαφάνηκε ότι, οι δύο ύποπτες εξασφάλισαν την εργοδότηση τους στο υποστατικό, αφού παρουσίασαν αντίγραφα ελληνικών εγγράφων ταυτότητας, τα οποία κατατέθηκαν και στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, τα στοιχεία στα έγγραφα ταυτότητας που αυτές είχαν παρουσιάσει, δεν είναι τα πραγματικά τους στοιχεία.

Από τις εξετάσεις που διενήργησαν τα μέλη της ΥΑΜ Πάφου, διαπιστώθηκε ότι η 61χρονη, υπήκοος τρίτης χώρας, εισήλθε παράνομα στη Δημοκρατία τον περασμένο Μάϊο, ενώ η 31χρονη, επίσης υπήκοος τρίτης χώρας, αφίχθηκε τον Ιούλιο στη Δημοκρατία με άδεια εισόδου ως επισκέπτης, με ισχύ μέχρι τις 26 Ιουλίου. Οι δύο τους παρέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία.

Οι 61χρονη και 31χρονη συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας, για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία και της παράνομης απασχόλησης, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και με δικαστικά εντάλματα σύλληψης, από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, για σκοπούς διερεύνησης και υπόθεσης πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπίας, και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.