ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπογραφή πρωτοκόλλου ενεργειών για περιστατικά δηλητηρίασης στην ύπαιθρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Αρχηγείου Αστυνομίας τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου ενεργειών, μεταξύ της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, του Γενικού Χημείου του Κράτους και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, που αφορά στα περιστατικά δηλητηρίασης στην ύπαιθρο.

Το πρωτόκολλο ενεργειών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς, για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας, στον τρόπο χειρισμού περιστατικών δηλητηρίασης.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου Life: «Ζωή με τους Γύπες», το οποίο στοχεύει στην αποτροπή της εξαφάνισης ενός απειλούμενου προς εξαφάνιση είδους από το νησί μας, του Πυρόχρου Γύπα, και στη βελτίωση του καθεστώτος διατήρησης του συγκεκριμένου πληθυσμού. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας κ. Παντελής Χατζηγέρου, η Προϊστάμενη του Εργαστηρίου Δικανικής Χημείας και Τοξικολογίας του Γενικού Χημείου του Κράτους κα Μαρία Αυξεντίου, ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης, ο Διευθυντής του BirdLife Cyprus κ. Μάρτιν Χέλλικαρ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του BirdLife Cyprus κ. Μενέλαος Χαραλαμπίδης.