ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 37χρονου για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής αυτοκινήτου

Συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση, άντρας ηλικίας 37 ετών, ύποπτος σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής αυτοκινήτου. Ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από πληροφορία που λήφθηκε σήμερα στην Αστυνομία, για πιθανόν κλοπιμαίο αυτοκίνητο που βρισκόταν σε περιοχή της Λεμεσού.

Η πληροφορία λήφθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής. Ανέφερε ότι, αυτοκίνητο βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Σίλα και πιθανόν να είναι κλοπιμαίο, αφού η παρουσία του στην περιοχή ήταν ύποπτη. Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πολεμιδιών και της Τροχαίας Λεμεσού, που εντόπισαν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, καθώς και τον 37χρονο ύποπτο, στη θέση οδηγού του οχήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα ήταν δηλωμένο στην Αστυνομία ως κλοπιμαίο. Η κλοπή του είχε καταγγελθεί στο ΤΑΕ Λεμεσού, στις 26 Μαΐου, από τους ιδιοκτήτες του. Σύμφωνα με την καταγγελία, το όχημα κλάπηκε στο διάστημα μεταξύ 15 και 26 Μαΐου, 2023, από οικία των ιδιοκτητών του, όπου βρισκόταν σταθμευμένο. Στο ίδιο διάστημα διαπράχθηκε διάρρηξη της κατοικίας, όπου βρίσκονταν και κλάπηκαν τα κλειδιά του οχήματος. Από την κατοικία σύμφωνα με την καταγγελία, κλάπηκαν και διάφορα ασημικά σκεύη.

Με τον εντοπισμό του οχήματος στην κατοχή του 37χρονου το πρωί σήμερα, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα κατά την οποία εντόπισαν εντός του οχήματος αριθμό κοσμημάτων και άλλα αντικείμενα, που διερευνάται εάν είναι κλοπιμαία. Εντόπισαν επίσης διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, και μικροποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι μεθαμφεταμίνη.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου υπόπτου για τα αυτόφωρα αδικήματα της κλεπταποδοχής, της παράνομης κατοχής περιουσίας, και της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ στη συνέχεια, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 37χρονου, για τα υπό διερεύνηση αδικήματα της διάρρηξης κατοικίας και της κλοπής. Αφού αυτός συνελήφθη δυνάμει και του δικαστικού εντάλματος, τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς και την ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού).