ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νέες συλλήψεις για την πυρκαγιά στην περιοχή Τόχνης στη Λάρνακα

Στη σύλληψη δύο ακόμη προσώπων προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί την περασμένη Τετάρτη, στην περιοχή Τόχνης, στη Λάρνακα. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, άλλο ένα πρόσωπο, που τελεί υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου και το ΤΑΕ Λάρνακας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον 37χρονου και 29χρονου σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Υπό κράτηση τελεί και τρίτος ύποπτος, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, επίσης δυνάμει δικαστικού εντάλματος και μετά από στοιχεία που είχαν προκύψει σε σχέση με τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Ο 51χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Συνελήφθη ένα πρόσωπο για την πυρκαγιά στην περιοχή Τόχνης στη Λάρνακα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μια το μεσημέρι της Τετάρτης, σε περιοχή του χωριού Τόχνη στη Λάρνακα, όπου κατέκαψε μεγάλη έκταση με δέντρα και άγρια βλάστηση. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, στην περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής μεταλλικής περίφραξης, με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων.Από τις μαρτυρίες που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, φέρεται η φωτιά να ξέσπασε από τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και αμέσως μετά να επεκτάθηκε.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

* Βίντεο από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς, από πλήρωμα της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων – ΜΑΕΠ, της Αστυνομίας