ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 52χρονου λίγη ώρα μετά από διάπραξη διάρρηξης

Οι άμεσες ενέργειες μελών της Αστυνομίας οδήγησαν στην σύλληψη ενός προσώπου, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη διάρρηξης σε εστιατόριο και κλοπής. Πρόκειται για 52χρονο, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.

Η διάρρηξη διαπράχθηκε γύρω στις 5.10π.μ. σήμερα, σε εστιατόριο στο κέντρο της Λευκωσίας. Όπως ανέφερε στην Αστυνομία, ο διευθυντής του εστιατορίου, ο δράστης φέρεται να έκλεψε από το εστιατόριο διάφορες ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και χρηματικό ποσό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν άμεσα στη σκηνή όπου διενήργησαν εξετάσεις και περισυνέλλεξαν διάφορα τεκμήρια. Ακολούθως μέλη του Υποσταθμού Λήδρας και του Κλιμακίου Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λευκωσίας, διενήργησαν περιπολία στην γύρω περιοχή προς εντοπισμό του δράστη.

Αξιοποιώντας μαρτυρία, που λήφθηκε από τις πάνω εξετάσεις, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, εντοπίστηκε, σε κοντινή απόσταση από το εστιατόριο, άνδρας ο οποίος ομοίαζε με την περιγραφή του δράστη της διάρρηξης. Ο άνδρας ανακόπηκε για έλεγχο, για να διαπιστωθεί ότι επρόκειτο για 52χρονο, ο οποίος ερωτηθείς για την εν λόγω διάρρηξη φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξή της. Υπέδειξε μάλιστα και το σημείο όπου έκρυψε την κλοπιμαία περιουσία, με αποτέλεσμα αυτή να εντοπιστεί και να παραληφθεί από την Αστυνομία.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Κλιμάκιο Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.