ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και CIF

Μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Cyprus Integrity Forum (CIF), υπέγραψαν χθες ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIF κ. Μάριος Σκανδάλης, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται για προώθηση επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, πρόνοιες για κοινές επιστημονικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και εκπαίδευση μελών της Αστυνομίας σε θέματα που αφορούν στη διαφθορά, ακεραιότητα και διαφάνεια.

Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες οι κ. Παπαθεοδώρου και Σκανδάλης, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.  

Κατά τη συνάντηση τα δύο μέρη, συμφώνησαν όπως στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους, συμμετέχουν από κοινού σε μια σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών με στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών της Αστυνομίας και των πολιτών σε θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς, προώθησης της ακεραιότητας και της διαφάνειας.


Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Παναγιώτης Κουντουρέσιης, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIF Δημήτρης Κατωπόδης και η Λειτουργός Διοίκησης του CIF κ. Μαρίνα Νικολάου.