ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας με την Ύπατη Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο

Την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και η Ύπατη Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο, κ. Fiona McKergow, σε συνάντηση που είχαν το πρωί σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η συνεργασία των δύο μερών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστή. Επ’ ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, η κ. McKergow εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη βοήθεια τους στις προσπάθειες των τελευταίων ημερών, για απεγκλωβισμό και απομάκρυνση Αυστραλών πολιτών από το Σουδάν.

Ο Αστυνομικός Σύνδεσμος των Αρχών της Αυστραλίας με την Κύπρο, κ. Tom Walker, της Australian Federal Police – AFP, ο οποίος εδρεύει στον Λίβανο, ωστόσο βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, παρέστη στη συνάντηση της Ύπατης Αρμοστή με τον Αρχηγό Αστυνομίας. Ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε στην ενδυνάμωση του θεσμού της Αστυνομικής Συνεργασίας.