ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 21χρονος που καταζητείτο σχετικά με υπόθεση ληστείας

Τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση

Ανανέωση είδησης 22/04/2023 – 16:30

Ο 21χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο πάνω υπόθεσης, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.


Εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 21 ετών, ο οποίος καταζητείτο σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, μαχαιροφορίας και κοινής επίθεσης. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Λευκωσίας να διερευνά.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, γύρω στις 3.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Απριλίου, δύο άγνωστοι άνδρες, που είχαν το πρόσωπό τους καλυμμένο, εισήλθαν σε κατάστημα στη Λακατάμεια, όπου υπό την απειλή μαχαιριού και σιδηρολοστού που κρατούσαν, επιτέθηκαν σε μια εκ των υπαλλήλων του καταστήματος και έκλεψαν από το ταμείο χρηματικό ποσό.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εναντίον του 21χρονου υπόπτου προέκυψε μαρτυρία, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο μετά τις 2.00 τα μεσάνυκτα, το βράδυ που πέρασε, από μέλη της Αστυνομίας στη Λευκωσία.

Τα στοιχεία και φωτογραφία του 21χρονου υπόπτου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία την Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2023, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό του. Μετά και τον εντοπισμό του δεν χρίζει η περαιτέρω δημοσίευση της φωτογραφίας και των στοιχείων του.

Υπενθύμιση: Περαιτέρω δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει το εν λόγω αναζητούμενο πρόσωπο, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.