ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η απάτη με τις τηλεφωνικές κλήσεις από επιτήδειους – Καλείται το κοινό να μην πιστεύει και να μην δίδει χρηματικά ποσά. Θύματα κυρίως τα ηλικιωμένα πρόσωπα – 83χρονη πείσθηκε και παρέδωσε χθες μεγάλο χρηματικό ποσό

Η απάτη μέσω τηλεφωνικών κλήσεων από απατεώνες, οι οποίοι αναφέρουν σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας, ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονται άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή άλλης ιατρικής περίθαλψης και τους ζητούν χρηματικά ποσά, παριστάνοντας τους γιατρούς, συνεχίζεται.

Χθες, η Αστυνομία έλαβε νέα καταγγελία από 83χρονη γυναίκα, στη Λευκωσία,  σύμφωνα με την οποία γύρω στις 3.30 το απόγευμα χθες, δέχθηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό της τηλέφωνο και ο άγνωστος της μίλησε με ελληνική προφορά και της ανέφερε ότι είναι γιατρός και ότι δήθεν η κόρη της χτύπησε στα πόδια και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Η ηλικιωμένη κλήθηκε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ στον άγνωστο για την επέμβαση και ο ίδιος κάλεσε τον σύζυγό της να μεταβεί στο Νοσοκομείο.

Όταν ο σύζυγος της ηλικιωμένης αναχώρησε για το Νοσοκομείο, ο άγνωστος συνέχισε να μιλά με την 83χρονη και στη συνέχεια, μετέβηκε έξω από την οικία της, όπου η ίδια του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε η παραπονούμενη στην Αστυνομία, πρόκειται για άνδρα, ύψους 1.75μ. περίπου, ισχυρής σωματικής διάπλασης, ο οποίος φορούσε μπεζ σακάκι, κόκκινη σάρπα στο λαιμό και γυαλιά μυωπίας. Στη συνέχεια αναχώρησε από τη σκηνή πεζός. 

Με αφορμή και  το νέο αυτό σοβαρό περιστατικό, η Αστυνομία καλεί ξανά το κοινό να μην πιστεύει και να μην δίδει χρήματα σε αγνώστους. Εφόσον περιπέσει στην αντίληψή τους τέτοιο περιστατικό να καλούν άμεσα την Αστυνομία, επικοινωνώντας με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τα Επαρχιακά ΤΑΕ, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία έλαβε αρκετές καταγγελίες από συμπολίτες μας και ιδιαιτέρα από ηλικιωμένους, ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν τους γιατρούς και τους ανέφεραν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, έχει τραυματιστεί και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση και άλλη ιατρική περίθαλψη, ζητώντας τους παράλληλα να καταβάλουν άμεσα μεγάλα χρηματικά ποσά για τα ιατρικά έξοδα.

Οι δράστες φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις καλούν από απόκρυψη και ζητούν από τους πολίτες να μην διακόψουν την τηλεφωνική κλήση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το συγγενικό τους πρόσωπο ή την Αστυνομία.

Αναφορές έχουν γίνει στην Αστυνομία και για δράστες που παριστάνουν τους αστυνομικούς, αναφέροντας στους πολίτες πως πρέπει να καταβάλουν χρηματικό ποσό, ώστε συγγενικό τους πρόσωπο που ενεπλάκη και τραυματίστηκε σε τροχαία σύγκρουση, να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς που διερευνούν τις ευθύνες πρόκλησης της τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία συστήνει ξανά ιδιαίτερη προσοχή, τονίζοντας ξανά ότι τέτοιες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών και στην κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών.