ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης σε τρία πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης κατοχής περιουσίας

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σήμερα σε τρία πρόσωπα, μετά από εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, υπόθεσης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, και παράνομης κατοχής περιουσίας. Τα τρία πρόσωπα, ηλικίας 45, 24, και 42 ετών, είχαν συλληφθεί μετά τον εντοπισμό σε δύο κατοικίες στην Πάφο, ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περιουσίας, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και κινητά τηλέφωνα, σε επιχείρηση της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, τον Φεβρουάριο, 2022.

Συγκεκριμένα, στις 11 Φεβρουαρίου, 2022, μέλη της ΥΚΑΝ Πάφου, διενήργησαν με δικαστικό ένταλμα, έρευνα σε διαμέρισμα στο οποίο διέμενε ο 45χρονος, στην παρουσία του ιδίου, καθώς και στην παρουσία του 42χρονου και του 24χρονου, οι οποίοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ανευρέθηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, 56 συσκευασίες μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους 94 γραμμαρίων, 44 δισκία αμφεταμίνης και 10 δισκία τραμαδόλης, 18 συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 53 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 2.19 γραμμαρίων, και ηρωΐνη ενός γραμμαρίου.

Στο διαμέρισμα ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων και 164 κοσμήματα, 26 ρολόγια, και εννέα φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τους οποίους οι δύο τύπου ταμπλέτας, ενώ σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια και στο διαμέρισμα του 24χρονου, ανευρέθηκαν 28 κινητά τηλέφωνα, άλλοι τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, δύο ηλεκτρονικές συσκευές και μία συσκευή GPS, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1,200 ευρώ. Για την προέλευση και το νόμιμο της κατοχής της ευρεθείσας περιουσίας, οι τρεις άντρες δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Αφού κατά την εκδίκαση, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, υποθέσεων κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, και παράνομης κατοχής περιουσίας, οι 45χρονος, 42χρονος και 24χρονος κρίθηκαν ένοχοι για τη διάπραξη των αδικημάτων, το Δικαστήριο επέβαλε στους 45χρονο και 42χρονο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης διάρκειας τεσσάρων χρόνων, και στον 24χρονο συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης διάρκειας τρεισήμισι χρόνων.

Τις υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης κατοχής περιουσίας είχαν διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Πάφο και το ΤΑΕ Πάφου.

Τέσσερις συλλήψεις μετά τον εντοπισμό ναρκωτικών και περιουσίας σε διαμερίσματα στην Πάφο