ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση Τιμής προς τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας για τη διαχρονική προσφορά τους στο Αστυνομικό Σώμα και στην κοινωνία ευρύτερα

Η Αστυνομία τίμησε σήμερα τις γυναίκες μέλη της, για τη διαχρονική τους προσφορά στο Αστυνομικό Σώμα, αλλά και για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία ευρύτερα μέσα από έναν πολυμορφικό ρόλο.  

            Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμήθηκε η γυναίκα αστυνομικός για την πολύτιμη και πολυσύνθετη προσφορά τους στον οικογενειακό και εργασιακό χώρο, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ενώ προβλήθηκε ολιγόλεπτο φιλμάκι αφιερωμένο στη γυναίκα αστυνομικό.

Κατά τον χαιρετισμό της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, απευθυνόμενη προς τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων «επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό μου προς όλες τις γυναίκες αστυνομικούς που υπηρετούν στη Δύναμη, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, αφοσίωση και επαγγελματισμό κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους».

Επίσης, πρόσθεσε πως «τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες αστυνομικοί και όλες οι γυναίκες που εργάζονται σε σώματα ασφαλείας ρίχτηκαν σε μια δύσκολη μάχη και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για αντιμετώπιση και αναχαίτιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι γυναίκες αυτές κατάφεραν να εκπληρώσουν την αποστολή τους με επιτυχία και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κοινωνική σταθερότητα και οικονομική ανάκαμψη. Σε όλες αυτές τις γυναίκες οφείλουμε, ως πολιτεία και ως κοινωνία ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας, κάνοντας αναφορά στις 1,344 γυναίκες που υπηρετούν σήμερα στο Αστυνομικό Σώμα, τόνισε πως «η Αστυνομία Κύπρου αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους, ενισχύει τον ρόλο τους, τις προστατεύει, τις αντιμετωπίζει ισότιμα και είναι δίπλα τους κάθε στιγμή». Σημείωσε δε ότι, αρκετές γυναίκες μέλη μας, κατέχουν καίριες θέσεις ευθύνης, διαθέτουν υψηλή εκπαιδευτική και επιστημονική κατάρτιση και υπηρετούν σε επιτελικές και μάχιμες Υπηρεσίες. «Γυναίκες στη ΜΜΑΔ, στις αντιοχλαγωγικές ομάδες, στις περιπολίες σκαφών της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μηχανικοί στο Τμήμα Συντήρησης της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στο ΤΑΕ, στην Τροχαία, στις επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Γυναίκες που κρατούν τα ηνία στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων, στο Γραφείο Εμπορίας Προσώπων και των Κλιμακίων Βίας στην Οικογένεια. Γυναίκες που μας κάνουν καθημερινά υπερήφανους». Ο κ. Παπαθεοδώρου, υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να υπηρετήσουν στην Αστυνομία, στην ουσία αποδέχονται τη μεγάλη ευθύνη να διαφυλάσσουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια του τόπου μας∙ «αποδέχονται την επιτέλεση ενός συνεχιζόμενου κοινωνικού λειτουργήματος, που θα τις συντροφεύει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους».

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλες τις παρευρισκόμενες γυναίκες και τις γυναίκες αστυνομικούς, οι οποίες εκπροσωπούν κάθε γυναίκα στο Αστυνομικό Σώμα, τις κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδιαευσυνειδησία, αφοσίωση, φιλοτιμία και ευαισθησία να επιτελούν τα καθήκοντά τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, παρουσίασε διάλεξη με θέμα «Διαχρονικές Διακρίσεις και Συνεχιζόμενες Προκλήσεις για τη γυναίκα στην Εργασία και την Κοινωνία».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Νίκος Τορναρίτης, η Επίτροπος Νομοθεσίας και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς, εκπρόσωπος των Ελληνικών Δυνάμεων της Κύπρου και εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, ως αντιπρόσωποι του Αστυνομικού Σώματος, από όλα τα Τμήματα/Επαρχίες/Υπηρεσίες/Μονάδες/Διευθύνσεις, από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, που επιτελούν με επιτυχία επιχειρησιακά ή άλλα απαιτητικά καθήκοντα.

Στον χώρο της εκδήλωσης διατέθηκαν προς πώληση προϊόντα της «Europa Donna», ως ελάχιστο δείγμα βοήθειας προς το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται κατά του καρκίνου.