ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο συλλήψεις για υπερβολική ταχύτητα

Δύο νεαροί οδηγοί συνελήφθησαν χθες βράδυ στη Λευκωσία, αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα. Πρόκειται για 21χρονο και 19χρονη, οι οποίοι φέρονται να ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητό τους, διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο.

Συγκεκριμένα, στις 10.45μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας σε δρόμο στη Λευκωσία, όπου το ανώτατο όριο είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα, εντόπισαν αυτοκίνητο, που κινείτο με ταχύτητα 103 χιλιομέτρων. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 21χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Πέντε λεπτά αργότερα, στις 10.50μ.μ., στον ίδιο δρόμο, εντοπίστηκε δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ταχύτητα 93 χιλιομέτρων. Το όχημα ανακόπηκε για έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 19χρονη κάτοικος Πάφου, η οποία επίσης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

21χρονος και 19χρονη μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς, όπου αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, υπέγραψαν εγγυητήριο έγγραφο για να παρουσιαστούν σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για άμεση καταχώρηση των υποθέσεων. Ακολούθως απολύθηκαν της κράτησής τους.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Στροβόλου και ο Αστυνομικός Σταθμός Λατσιών διερευνούν τις δύο υποθέσεις.

Με αφορμή τις πιο πάνω υποθέσεις, υπενθυμίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Αποτελεί επίσης έμπρακτη απόδειξη έλλειψης σεβασμού, τόσο προς τον εαυτό μας, όσο και προς τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Οδηγώντας με υψηλές ταχύτητες:
 μειώνεται το χρονικό περιθώριο, που έχει ο οδηγός για να αντιδράσει
στον όποιο κίνδυνο
 αυξάνεται η απόσταση φραναρίσματος του οχήματος
 αυξάνεται η σφοδρότητα της σύγκρουσης.