ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσοχή! Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα.

Συγκεκριμένα, σε μηνύματα που έχουν αποσταλεί τις τελευταίες μέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιλαμβάνεται επιστολή, στην οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται, τόσο στο κείμενο όσο και σε ενυπόγραφη σφραγίδα, ο «Γενικός Γραμματέας της Αστυνομίας της Interpol» και μέλος της Europol, όπως ψευδώς αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή περιλαμβάνει λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Interpol.

Η ψευδής επιστολή μέχρι το παρόν στάδιο είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα και σε αυτή αναφέρεται προς τους αποδέκτες ότι διερευνάται εναντίον τους υπόθεση που αφορά σε αδικήματα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Μέσω των μηνυμάτων και της ψευδούς επιστολής, οι δράστες καλούν τους αποδέκτες να απαντήσουν στον αποστολέα, με μήνυμα σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρεται στην επιστολή.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα αποστέλλονταi από την Αστυνομία προς πολίτες ή και οργανισμούς. Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Συστήνεται όπως σε περίπτωση παραλαβής τέτοιων μηνυμάτων, πολίτες ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

* Δείτε δείγμα της κακόβουλης επιστολής