ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 19χρονου για υποβοήθηση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στη σύλληψη ενός προσώπου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την άφιξη βάρκας που μετέφερε μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου.

            Συγκεκριμένα, γύρω στις 9π.μ. χθες, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ένας ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Άμεσα αστυνομική άκατος απέπλευσε για την περιοχή, όπου εντόπισε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 20 μετανάστες, εκ των οποίων 12 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι ανήλικοι, ηλικίας από ενός μέχρι 17 ετών.

            Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου είχαν κληθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

            Κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακρίσεων, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τη Συρία, στις 18 Φεβρουαρίου 2023. Προέκυψε επίσης μαρτυρία εναντίον ενός από τους επιβαίνοντες του σκάφους, ηλικίας 19 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός του σκάφους. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

            Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

            Οι υπόλοιποι επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

            Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.