ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων για υποθέσεις διαρρήξεων στην Πάφο

Εναντίον τους διερευνάται και υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου

Για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο, γυναίκα ηλικίας 28 ετών και άντρας ηλικίας 25. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν μετά από στοιχεία που προέκυψαν για τη διάπραξη των διαρρήξεων και της κλοπής οχήματος.

Πρόκειται για διαρρήξεις που διαπράχθηκαν σε δύο περίπτερα στην Πάφο, στις 28 και 29 Ιανουαρίου, καθώς και σε πρατήριο καυσίμων στην Πάφο, που διαπράχθηκε την περασμένη Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου. Από το πρατήριο κλάπηκαν χρήματα από το ταμείο, καθώς και μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, επιταγές πελατών και άλλα έγγραφα, ενώ από τα δύο περίπτερα κλάπηκαν χρήματα, λαχεία και πακέτα τσιγάρων.

Οι δράστες της διάρρηξης του πρατηρίου καυσίμων, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, διακινούνταν με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 29 Ιανουαρίου, ενώ ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο, κοντά στην κατοικία του ιδιοκτήτη του, επίσης στην Πάφο. Όπως διαφάνηκε από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας στη σκηνή διάρρηξης του πρατηρίου, οι δράστες είχαν προσκρούσει με το κλοπιμαίο όχημα στην είσοδο του υποστατικού. Το όχημα εντοπίστηκε αργότερα την Κυριακή σε σημείο δρόμου στην Πάφο, όπου είχε ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση του σε τοίχο παρακείμενης κατοικίας.

Για τη διάρρηξη του πρατηρίου καυσίμων προέκυψαν στοιχεία εναντίον των δύο υπόπτων, ενώ για τις διαρρήξεις των δύο περιπτέρων, προέκυψαν στοιχεία εναντίον της ύποπτης 28χρονης γυναίκας. Αφού εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης τους, αυτοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από μέλη του ΟΠΕ Πάφου, γύρω στις 9.00 χθες το βράδυ, σε δρόμο στην Πάφο, όπου διακινούνταν με αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 28χρονη.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, στο αυτοκίνητο των δύο υπόπτων ανευρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, αριθμός μαχαιριών και ένα ρόπαλο, που σύμφωνα με τον 25χρονο, ανήκουν στον ίδιο, ενώ στην κατοικία της 28χρονης ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων, αριθμός πακέτων τσιγάρων και αριθμός ξυστών λαχείων που διερευνάται εάν είχαν κλαπεί από τα δύο περίπτερα.

Τις υποθέσεις διαρρήξεων περιπτέρων και κλοπής αυτοκινήτου διερευνά το ΤΑΕ Πάφου, ενώ ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς διερευνά την υπόθεση διάρρηξης πρατηρίου.

Εναντίον της 28χρονης ύποπτης διερευνάται και υπόθεση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού κατά τη σύλληψη της χθες το βράδυ, υποβλήθηκε σε ναρκωτεστ με θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα. Η ίδια έδωσε δείγματα για διενέργεια τελικής εργαστηριακής εξέτασης ανίχνευσης ναρκωτικών.