ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια ανακαινισμένου κτηρίου Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου τέλεσε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στην παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας, εκκλησιαστικών και κρατικών Αξιωματούχων, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Η ανακαίνιση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Σταθμού, με ζώνη ευθύνης 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεταξύ των οποίων 37 χιλιόμετρα νεκρής ζώνης, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ευημερίας των αστυνομικών, αλλά και των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Σε χαιρετισμό της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου χαρακτήρισε την ανακαίνιση του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου, ως «ακόμη ένα βήμα στην ενίσχυση της αλυσίδας ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας». Πρόσθεσε επίσης, πως, στόχος του Υπουργείου της είναι «οι εγκαταστάσεις που στεγάζουν το Αστυνομικό Σώμα να είναι σύγχρονες, λειτουργικές, να διασφαλίζουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό, καθώς και προϋποθέσεις ταχύτερης εξυπηρέτησης για τους πολίτες».

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ενέταξε την ανακαίνιση του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου, αλλά και γενικότερα την αναβάθμιση των υποδομών της Αστυνομίας, στο ευρύτερο πλαίσιο «θεσμικής αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας», που σκοπό έχει όπως είπε, να καταστεί η Αστυνομία «ακόμα πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου, στεγάζεται σε κτήριο, που ανεγέρθηκε το 1957, κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας, που βρίσκεται στην οδό Γρίβα Διγενή 9, στην Αθηένου.

Υπάγεται διοικητικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Η εδαφική του αρμοδιότητα εκτείνεται σε ακτίνα 110 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχοντας υπό την ευθύνη του τον Δήμο Αθηένου και τις Κοινότητες Αβδελλερού και Τρούλλων.

Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Σταθμό στο τηλέφωνο 24-804330.