ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηνιαία δράση της Τροχαίας Λεμεσού για την Οδική Ασφάλεια

  • Σε 686 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβησαν μέλη της Ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού μεταξύ 1-31/01/2023, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων.

  • Κατασχέθηκαν 68 μοτοσικλέτες και 119 αυτοκίνητα, ενώ εντοπίστηκαν 24 πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, της πάταξης της οχληρίας και της εμπέδωσης της ορθής οδικής συμπεριφοράς, μέλη της Ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού διεξήγαγαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, και ιδιαίτερα σε σημεία, όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία, μεταξύ των ημερομηνιών 1-31 Ιανουαρίου, 2023.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν συνολικά 68 μοτοσικλέτες, καθώς και 119 αυτοκίνητα για διάφορα τροχαία αδικήματα (οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφάλειας, οδήγηση ενώ το όχημα ήταν διαγραμμένο ή ακινητοποιημένο, οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών). Έγιναν επίσης 686 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 145 για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, 125 για οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, 54 για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας, 22 χωρίς πιστοποιητικό καταλληλόλητας, 12 για οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος και 9 καταγγελίες για οδήγηση σκούτερ χωρίς προστατευτικό κράνος.

Επιπρόσθετα, αριθμός οδηγών υποβλήθηκε σε προκαταρκτικούς ελέγχους νάρκοτεστ. Είκοσι τέσσερις από αυτούς, εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Υποβλήθηκαν σε τελικούς ελέγχους νάρκοτεστ με σκοπό οι δειγματοληψίες να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακούς ελέγχους.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.