ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 45χρονου για υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών

Στη σύλληψη προσώπου ηλικίας 45 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης οκτώ υποθέσεων διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 03/01/2023 – 19/01/2023 στη Λευκωσία.
Συγκεκριμένα χθες 19/01/2023 στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, εντόπισαν το πρωί, τον 45χρονο να εξέρχεται από παράθυρο οικίας στη Λευκωσία και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, διάφορα χρυσαφικά και χαρτονομίσματα, για τα οποία δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή τους και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε μία ρούχινη τσάντα που έριξε στο έδαφος ο ύποπτος, εντοπίστηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε τη διάπραξη οκτώ διαρρήξεων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων, ρολόγια και κέρματα.

O 45χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.