ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο συλλήψεις για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής αυτοκινήτου

Στη σύλληψη δύο προσώπων, προχώρησε χθες η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας και παράνομης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 5μ.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που κινείτο σε δρόμο της Λεμεσού. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 21χρονος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος είχε ως συνεπιβάτη 22χρονη, επίσης κάτοικο Λεμεσού.

Από τον έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, αριθμός κλειδιών αυτοκινήτων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, για τα οποία δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσειςγια το πως βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι τόσο το αυτοκίνητο, όσο και οι πινακίδες εγγραφής του ήταν κλοπιμαία. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από εταιρεία πώλησης και ενοικίασης οχημάτων, μετά από διάρρηξη των γραφείων της, στη Λεμεσό.

Η διάρρηξη, διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11 και 12 Ιανουαρίου 2023. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, οι δράστες έκλεψαν το χρηματικό ποσό των €1,500, έξι κλειδιά αυτοκινήτων και το αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε να οδηγεί ο 21χρονος.

Εναντίον του 21χρονου και της 22χρονης εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.