ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας για διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ

Δευτέρα 16/01/2023 και ώρα 19:00 στο Στάδιο ΓΣΠ, Λευκωσία

Η Αστυνομία ενημερώνει για τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΛ, που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 16/01/2023 και ώρα 7.00μ.μ., στο Στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 5:30μ.μ.. Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο, το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι φίλαθλοι που τυχόν θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, δυνατό να εισέλθουν σε αυτό, μετά την έναρξη του αγώνα.
Θα γίνεται ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια εισόδου και ενδεχομένως να ζητηθεί η παρουσίαση πολιτικής ταυτότητας.

Όλοι οι εισερχόμενοι στις κερκίδες πρέπει να φέρουν την κάρτα φιλάθλου τους και να την επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριο εισόδου.

Ανακοινώνεται ότι:

ΟΜΟΝΟΙΑ

Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα καταλάβουν τις Δυτικές, Βόρειες και Ανατολικές κερκίδες του Σταδίου. Ως εκ τούτου, προτρέπονται οι φίλαθλοι να κατευθυνθούν στο Στάδιο μέσω της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας και του κυκλικού κόμβου του Γ.Σ.Π.. Να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον Δυτικό και στον Νότιο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Η διέλευση από τις Νότιες κερκίδες προς τις ανατολικές θα είναι αποκλεισμένη. Ως εκ τούτου όσοι θα εισέλθουν στην ανατολική κερκίδα του σταδίου θα μπορούν να μεταβούν σε αυτή, μόνον από την Βόρεια πλευρά του σταδίου.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, θα λειτουργήσουν επίσης τα δυτικά και βόρεια ταμεία για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τα ταμεία θα ανοίξουν η ώρα 5:00μ.μ..

ΑΕΛ

Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ θα καταλάβουν το κεντρικό μέρος της Νότιας κερκίδας του Σταδίου.
Για τους φιλάθλους της ΑΕΛ δεν θα λειτουργήσουν ταμεία και τα εισιτήρια θα διατεθούν μόνον σε προπώληση. Προτρέπονται οι φίλαθλοι να σταθμεύσουν τα οχήματα στον Νότιο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι της μιας εκ των δυο ομάδων δυνατό να κληθούν να παραμείνουν στην κερκίδα τους μέχρι να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι της άλλης ομάδας από τους χώρους στάθμευσης.

Τονίζεται σε όλους ότι:

o Η είσοδος στο Στάδιο επιτρέπεται μόνο σε όσους επιδεικνύουν Κάρτα Φιλάθλου και εισιτήριο του αγώνα

o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων

o Απαγορεύεται η μεταφορά και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τόσο εκτός, όσο και εντός του Σταδίου

o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων στα οποία αναγράφονται πολιτικά σύμβολα

o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλον χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού

o Απαγορεύεται η είσοδος εντός του Σταδίου, φιλάθλων που έχουν στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών, και οτιδήποτε άλλο μέσο που να καλύπτει το πρόσωπο τους

o Το σκαρφάλωμα στα κάγκελά του Σταδίου δεν επιτρέπεται

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.

Τα σημεία συλλογής προσωπικών αντικειμένων είναι η Νότια Κερκίδα για τους φιλάθλους της ΑΕΛ και τα Βόρεια ταμεία για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων στον νέο κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού, παρά το στάδιο ΓΣΠ και στα ερείσματα των δρόμων στην περιοχή του σταδίου, απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του σταδίου Γ.Σ.Π. για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στη Λευκωσία, μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 22-802020, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 και για περιστατικά επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.