ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάταγμα αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους εναντίον 22χρονου για υπόθεση βίας στα γήπεδα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για καταχώρηση υπόθεσης εναντίον του, παρουσιάστηκε σήμερα ο 22χρονος, που είχε συλληφθεί σχετικά με υπόθεσης βίας σε αθλητικό χώρο, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ, που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου 2023, στη Λάρνακα.

Η υπόθεση ορίστηκε για απάντηση του 22χρονου, στις 24 Ιανουαρίου 2023, ενώ το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος, αφού υπογράψει χρηματική εγγύηση ύψους €2,000.

Παράλληλα το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του 22χρονου διάταγμα αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους. Σύμφωνα με το διάταγμα του Δικαστηρίου, ο 22χρονος υποχρεούται να παρουσιάζεται σε Αστυνομικό Σταθμό μισή ώρα πριν την έναρξη αγώνων της ΑΕΚ Λάρνακας και να αποδεσμεύεται μισή ώρα μετά τη λήξη του αγώνα.

Η υπόθεση βίας στους αθλητικούς χώρους, διαπράχθηκε κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνας, που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου, στο στάδιο Αμμόχωστος, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα, πρόσωπο που βρισκόταν στην κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ, εκσφενδόνιζε γυάλινους βόλους προς την κερκίδα των οπαδών της Νέας Σαλαμίνας, με τη χρήση σφεντόνας. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 22χρονου, ο οποίος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.