ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα χθες η Αστυνομία μαζί με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν χθες και σήμερα, ιδιαίτερα στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Επαρχία Αμμοχώστου 

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, έχουν ανοίξει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Ωστόσο, σε δύο σημεία του δρόμου Πρωταρα – Κάβο Γκρέκο υπάρχει καθίζηση εδάφους. Τα σημεία αυτά έχουν σηματοδοτηθεί και καλούνται οι οδηγοί, που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Επαρχία Λάρνακας

Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι που ήταν κλειστοί στην επαρχία Λάρνακας, έχουν ανοίξει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης, που παρατηρήθηκε τα ξημερώματα σήμερα, πλήγηκαν ιδιαίτερα οι περιοχές Κιτίου, Δρομολαξιάς και Μενεού. Στο οδικό δίκτυο, λόγω της συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού στο οδόστρωμα είχε κλείσει μέρος της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Μενεού, ο δρόμος κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, καθώς και ο κυκλικός κόμβος του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Περιοχή Τροόδους

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι και οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Λεμύθου, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Μουτουλλά, και ο δρόμος Αστρομερίτη – Τροόδους, ενώ στο δρόμο Βυζακιάς – Νικηταρίου υπάρχουν πέτρες και χώματα από κατολισθήσεις και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση προς το Τρόοδος ενώ κατά διαστήματα γίνεται ελεγχόμενη πρόσβαση προς περιοχή της χιονίστρας.

Λόγω της συνεχούς μεταβολής των καιρικώνκαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται  για την κατάσταση από τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από την Αστυνομία.

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας αναρτώνται έγκαιρα στη νέα ενημερωτική ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com), στη σελίδα της Αστυνομίας στο facebook (Facebook.com/cypruspolice), καθώς και στο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Twitter (twitter.com/Cyprus_Police).

Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν τα οχήματά τους με χαμηλές ταχύτητες, να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δυσάρεστων καταστάσεων.

Τα μέλη αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή για αντιμετώπιση οποιωνδήποτε έκτακτων περιστατικών.