ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ, Κύπελο Coca Cola

Η Αστυνομία καλεί το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί αύριο Τετάρτη 11.01.2023 και ώρα 19:00 στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium στη Λεμεσό, για τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Β΄ Φάσης του Κυπέλου Coca Cola, μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ, να εκδηλώνεται με αθλητοπρέπεια και σεβασμό.

Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν στο Στάδιο το αργότερο 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας. Διευκρινίζεται ότι, φίλαθλοι που θα φθάσουν αργοπορημένα στο στάδιο, δυνατό να εισέλθουν σε αυτό μετά την έναρξη του αγώνα.

Στις εισόδους του σταδίου θα υπάρχει έλεγχος για την κάρτα φιλάθλου και στη συνέχεια, η είσοδος θα επιτυγχάνεται μέσω των περιστροφικών εισόδων (turn – stile) με έγκυρο εισιτήριο. Θα γίνεται επίσης, ειδικός έλεγχος στα παιδικά εισιτήρια και ενδεχομένως να ζητηθεί η παρουσίαση πολιτικής ταυτότητας.

Ανάλογα με την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, ενδέχεται οι φίλαθλοι μίας εκ των δύο ομάδων να παραμείνουν στις κερκίδες για σκοπούς ασφάλειας.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:00.

Γηπεδούχος ομάδα ΑΕΛ

 Στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας της ΑΕΛ, θα παραχωρηθούν η κεντρική (δυτική), ανατολική και νότια κερκίδα. Θα λειτουργήσουν οι Είσοδοι W1, W2, S1, S3, E1, E2, E3 καθώς και η Είσοδος VIP στην κεντρική κερκίδα.

 Ξεκαθαρίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.

 Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των οπαδών της ΑΕΛ προς και από το στάδιο, καλούνται να κατευθυνθούν προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, δια μέσου του αυτοκινητόδρομου {Α6} προς Πάφο, έξοδο προς Κολόσσι {Ε 605} και ακολούθως δια μέσου της αερογέφυρας, στροφή δεξιά προς το γήπεδο. Οι φίλοι της ΑΕΛ μπορούν να σταθμεύσουν στους προκαθορισμένους χώρους στάθμευσης του γηπέδου.

Φιλοξενούμενη ομάδα ΑΠΟΛΛΩΝΑ

 Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, θα παραχωρηθεί η βόρεια κερκίδα και θα λειτουργήσει μόνο η Είσοδος Ν2 του σταδίου.

 Ξεκαθαρίζεται ότι είσοδος θα επιτραπεί στην κερκίδα η οποία καθορίζεται στο εισιτήριο, σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ θα επιτρέπεται η είσοδος στο στάδιο.

 Για την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ προς και από το στάδιο, καλούνται να κατευθυνθούν προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium, δια μέσου του αυτοκινητόδρομου {Α6} προς Πάφο, έξοδο προς φράγμα Κούρρη και στη συνέχεια μέσω της οδού Παρθενώνος (1ο στρίψιμο δεξιά). Ακολούθως από την 1η έξοδο {αριστερά} του νέου κυκλικού κόμβου, κατεύθυνση προς το γήπεδο. Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μπορούν να σταθμεύσουν στους προκαθορισμένους χώρους του γηπέδου για τους φιλοξενούμενους.

Για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δεν θα υπάρξει πώληση εισιτηρίων στο στάδιο.

Σχετικό σχεδιάγραμμα των δρομολογίων των οπαδών της ΑΕΛ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ καθώς και των χώρων στάθμευσης των φίλων των δύο ομάδων επισυνάπτεται.

Μετά το τέλος του αγώνα, ενδέχεται να ζητηθεί όπως οι φίλαθλοι μιας εκ των δύο ομάδων, αναλόγως αποτελέσματος, να παραμείνουν στην κερκίδα τους, μέχρι να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας από τους χώρους στάθμευσης.

Τονίζεται σε όλους ότι:

o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.
o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
o Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη.
o Το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του σταδίου δεν επιτρέπεται.
o Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχτεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.
o Για τους οπαδούς του ΑΠΟΛΛΩΝΑ το σημείο συλλογής αντικειμένων είναι τα Βόρεια Ταμεία και για τους οπαδούς της ΑΕΛ τα Νότια Ταμεία.
o Δεν επιτρέπεται σε κανένα πρόσωπο να βρίσκεται στις κερκίδες ή να διακινείται στο χώρο των κερκίδων ή στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου αποκρύβοντας το πρόσωπό του.

o Λόγω της πυκνής τροχαίας κίνησης που αναμένεται στους αυτοκινητόδρομους κατά τη μετάβαση και την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας.

o Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Η Αστυνομία και οι επιτηρητές θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την ασφάλεια, εξυπηρέτηση και προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και παρακαλούνται οι φίλαθλοι των δύο ομάδων όπως συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιτηρητών και των μελών της Αστυνομίας.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λεμεσού μπορεί να τηλεφωνεί στον αριθμό 25-805050.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή τους αλλά και για την πρόληψη και καταστολή οποιωνδήποτε πράξεων βίας από μέρους οποιουδήποτε.