ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης

“Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων”.

Μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των ελέγχων για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, εντόπισαν χθες βράδυ και τα ξημερώματα σήμερα, στην επαρχία Λάρνακας, δύο πρόσωπα, να οδηγούν με ποσοστά αλκοόλης που υπερέβαιναν κατά πολύ το επίτρεπόμενο όριο.

Στην πρώτη περίπτωση λίγο μετά τις 10 το βράδυ, σε έλεγχο αλκοτέστ που έγινε σε 39χρονο οδηγό, διαπιστώθηκε, ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, με ποσοστό (τελική ένδειξη) 139μg αντί 22μg.

Στη δεύτερη περίπτωση, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, 31χρονο οδηγό, να οδηγά υπό την επήρεια αλκοόλης, με ποσοστό αλκοόλης (τελική ένδειξη) 111μg αντί 22μg.

Και οι δύο οδηγοί αναμένεται να κλητευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης, στην επαρχία Πάφου, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο τα ξημερώματα, αυτοκίνητο το οποίο κινείτο με ταχύτητα, 124 χιλιόμετρα ανά ώρα, σε δρόμο όπου το όριο είναι 50ΧΑΩ.

Ο 48χρονος οδηγός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκε στην Τροχαία Πάφου, όπου κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.