ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, σύγκρουση με υπηρεσιακό όχημα, παράνομη κατοχή ναρκωτικών, σύλληψη

Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενεργούσαν στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας παρά το Ζύγι, γύρω στις 8 χθες βράδυ έκαναν σήμα σε αυτοκίνητο να σταματήσει αφού κινείτο με ταχύτητα 164 ΧΑΩ αντί 100 που είναι το ανώτατο όριο.

            Ο οδηγός του οχήματος παρέλειψε να σταματήσει και ακολουθήθηκε από τα μέλη του ΟΠΟΔ με το υπηρεσιακό όχημα. Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος οδηγούσε επικίνδυνα και αλόγιστα με αποτέλεσμα, παρά την έξοδο Χοιροκοιτίας τα δύο οχήματα να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οδηγός ήταν 25χρονος στον οποίο διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη ενώ σε έλεγχο ναρκοτέστ η ένδειξη ήταν θετική. Διενεργήθηκε έρευνα εντός του οχήματος όπου εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης.

Από περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αυτός οδηγούσε το όχημα χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας. Επιπλέον, ο 25χρονος διέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ιούνιο του 2022.

            Ο 25χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ενώ το όχημα του μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου.  

            Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου σε συνεργασία με την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζουν τις εξετάσεις.