ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των ημερομηνιών 14-24/11/2022, τόσο στην επαρχία Λευκωσίας, όσο και στην επαρχία Λάρνακας υπήρξαν υποθέσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων και κλοπών, με τον ίδιο τρόπο δράσης.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης των εν λόγω υποθέσεων, εντοπίστηκε ένα όχημα να κινείται ύποπτα στις περιοχές όπου έγιναν οι διαρρήξεις και στις δύο επαρχίες.

Χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας, στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκε το πιο πάνω όχημα, από το οποίο κατέβηκαν δύο πρόσωπα τα οποία κινήθηκαν πεζά στην περιοχή. Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δύο 47χρονους, στην κατοχή των οποίων, καθώς και εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν διάφορα χρυσαφικά, τιμαλφή και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ακολούθως, ο ένας εκ των υπόπτων, υπέδειξε διαμέρισμα στη Λάρνακα, από όπου φέρεται να παραδέχτηκε ότι έκλεψε περιουσία, η οποία εντοπίστηκε στην κατοχή του. Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα του υπόπτου, από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, όπου εντοπίστηκε ένα πρόσωπα ηλικίας 33 ετών, καθώς και περιουσία για την οποία δεν έδωσαν επαρκής εξηγήσεις για την κατοχή της.

Οι τρείς ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Μέχρι στιγμής, έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία για εμπλοκή τους, σε τέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν το Νοέμβριο στη Λάρνακα, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις για εμπλοκή των εν λόγω προσώπων, σε υποθέσεις διαρρήξεων στη Λευκωσία.

Επίσης, ένα πρόσωπο ηλικίας 37 ετών, συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11-16, Μαΐου, 2022, στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία, ότι διαρρήχθηκε υπό ανέγερση πολυκατοικία, στην Πάφο, όπου παραβιάστηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, η κύρια είσοδος και αφαιρέθηκαν οι κλειδαριές από τρία διαμερίσματα. Επίσης, αφαιρέθηκαν βρύσες από τα διαμερίσματα και μπόιλερ από την οροφή της πολυκατοικίας, χωρίς να γίνει κατορθωτή η κλοπή τους.