ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμήθηκαν φοιτητές του ΤΕΠΑΚ για τη συμβολή τους στον αγώνα για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τιμητικούς επαίνους σε 21 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, απένειμε σήμερα η Αστυνομία, ενόψει της αυριανής Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Οι 21 φοιτητές τιμήθηκαν για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, με γενικό τίτλο «Κλειστές Πόρτες», μέσα από τις οποίες προβάλλεται και καταδικάζεται το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών.

Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους φοιτητές από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφη Δράκου και τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Σε ομιλία της η κ. Δράκου, συνεχάρη τους φοιτητές για τη δημιουργία των βίντεο, τα οποία όπως σημείωσε ενισχύουν τον αγώνα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το θέμα της βίας κατά των γυναικών. Ένα θέμα το οποίο, όπως ανέφερε η Υπουργός, «συνιστά παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και το οποίο επηρεάζει δυσμενώς τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών ανά τον κόσμο».

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας ευχαρίστησε τους φοιτητές και τους καθηγητές του ΤΕΠΑΚ για τις δημιουργίες τους, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Αστυνομίας, για ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας.

Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συνέχισε ο Αρχηγός, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Αστυνομίας και σ’ αυτή την αποστολή, πρόσθεσε αναφερόμενος στους φοιτητές, έχουμε συμμάχους εσάς, τους νέους και νέες που μέσα από την τέχνη σας στέλνετε ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης στον κόσμο.

Οι ταινίες  των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ θα προβληθούν τις επόμενες μέρες από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.