ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προωθείται η συνεργασία μεταξύ των αξιωματικών συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των αξιωματικών συνδέσμων άλλων χωρών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, η Αστυνομία Κύπρου διοργανώνει σήμερα, στη Λευκωσία, το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Αξιωματικών Συνδέσμων.

Στο συνέδριο συμμετέχουν αξιωματικοί σύνδεσμοι και εκπρόσωποι πρεσβειών και διεθνών οργανισμών, που βρίσκονται τοποθετημένοι ή διαπιστευμένοι στην Κύπρο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η γνωριμία μεταξύ αξιωματικών συνδέσμων, διπλωματικών ακολούθων και Αστυνομίας, υποβοηθώντας έτσι την περαιτέρω ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου γίνονται παρουσιάσεις και συζητούνται διάφορα σοβαρά, παγκόσμια ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, η εμπορία προσώπων και το διαδικτυακό έγκλημα.

Προσφωνώντας το συνέδριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των χωρών και των αρχών επιβολής του Νόμου, μπορεί να νικήσει το έγκλημα. Σημείωσε μάλιστα ότι προς τούτο, το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Αξιωματικών Συνδέσμων, «μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου αξιωματικών συνδέσμων στην γεωγραφική περιοχή της Κύπρου».