ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς “Πώς μιλάμε στα παιδιά για το θάνατο και την ασθένεια”

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς
“Πώς μιλάμε στα παιδιά για το θάνατο και την ασθένεια”
Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: Τετάρτη 23/11/2022
Ώρα διεξαγωγής: 18:00-19:30
Δωρεάν Συμμετοχή

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ακαδημία Γονέων – “Family Academy”, η Αστυνομία – ΥΚΑΝ και το Μουσείο Παραμυθιού, προσφέρουν το σεμινάριο με τίτλο “Πώς μιλάμε στα παιδιά για το θάνατο και την ασθένεια”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου μεταξύ των ωρών 18:00-19:30. Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι κα Έλλη Μανατού, συμβουλευτική ψυχολόγος και συστημική θεραπεύτρια.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Για να συμμετάσχετε μπορείτε να πατήσετε στον πιο κάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/87928742202?pwd=cUZ6dWlQYlI2cllDSnFiNW9acnFiUT09

Meeting ID: 879 2874 2202
Passcode: 866684

Βιογραφικό Έλλης Μανατού

Η Έλλη Μανατού είναι ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία (University of LaVerne). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία, στην Συστημική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων, καθώς και στην Συστημική Θεραπεία συγκεκριμένων ψυχικών δυσκολιών και κλινικών εικόνων (Συστημικό Ινστιτούτο Θες/νίκης). Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση στην Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών (Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θες/νίκης καθώς και στο Συστημικό Ινστιτούτο Θες/νίκης), στην Στήριξη Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και τον Θάνατο, στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα (Μέριμνα) καθώς και στον Συντονισμό Ομάδων Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων). Ιδιαίτερο αντικείμενο ενδιαφέροντος της αποτελεί η Συμβουλευτική Υπογονιμότητας και η στήριξη γυναικών και ζευγαριών με αναπαραγωγικές απώλειες. Έχει εκπαιδευτεί από τις Dr Applegarth και Ms Covington στο Fertility Counselling (Post Graduate Course 2020-2021) καθώς και στις επιλόχειες ψυχικές διαταραχές από το Post-Partum Support International.
Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα από το 2001 ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, εφήβων, ζευγαριών και εργάστηκε από το 2013 έως το 2020 ως Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος Μέριμνα στην Θες/νίκη. Είναι, επίσης, εξωτερική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Συστημικής Θεραπείας Θες/νίκης από το 2014. Έχει συνεργαστεί με σχολεία και παιδικούς σταθμούς ως σύμβουλος γονέων και εκπαιδευτικών. Είναι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και της EFTA (European Family Therapy Association).