ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 24χρονου μετά από άφιξη μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Στη σύλληψη 24χρονου προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν 18 πρόσωπα.

Το σκάφος ανακόπηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 10 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά.

Τόσο το σκάφος, όσο και οι επιβάτες του, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα ο 24χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 17 επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.