ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 33χρονου για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Στη σύλληψη 33χρονου κατοίκου Λάρνακας, προχώρησε χθες η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από υποσταθμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία διερευνά συνολικά εφτά καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές σε υποσταθμούς της ΑΗΚ, που διαπράχθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2022, στην επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τους υποσταθμούς κλάπηκαν συνολικά 159 ασφαλειοφορείς, εννιά κλειδωνιές και τέσσερις μπαταρίες.

Χθες νωρίς το απόγευμα λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι οδηγός συγκεκριμένου οχήματος, θεάθηκε να κλέβει σύρματα από υποσταθμό της ΑΗΚ, σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στον δρόμο Κιτίου – Δρομολαξιάς το εν λόγω όχημα, το οποίο ανακόπηκε για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν 33χρονος κάτοικος Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια έξι ασφαλειοφορείς, αριθμός χαλκοσωλήνων, μεγάλος αριθμός κομμένων κλειδαριών και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Ο 33χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή του τα πιο πάνω υλικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα και να τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου διερευνά την υπόθεση.