ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη σύλληψη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία

Στη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου, άντρα ηλικίας 46 ετών, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αφορά στην άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 15 προσώπων, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 04 Νοεμβρίου. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση βάσει δικαστικού διατάγματος, άντρας ηλικίας 40 ετών.

Το σκάφος, μήκους 10 μέτρων, έγινε αντιληπτό λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που απέπλευσαν με αστυνομική άκατο, εντόπισαν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν 17 άνδρες, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι. Ανάμεσα τους και οι δύο ύποπτοι. Τους μετέφεραν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου έγιναν εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Αυτός συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ τα υπόλοιπα 16 πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ.

Υποβοήθηση υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία – Συνελήφθη 40χρονος

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον και του δεύτερου υπόπτου. Αυτός συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, σήμερα το πρωί, στο κέντρο φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Ο πρώτος ύποπτος τελεί υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας πέντε ημερών, που εκδόθηκε το Σάββατο, 05 Νοεμβρίου, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.