ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες συλλήψεις για την υπόθεση φόνου στις Κεντρικές Φυλακές

Σε άλλες τρεις συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση φόνου του 41χρονου Tansu Cidan, που διαπράχθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, που εκτίουν ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, ηλικίας 22, 27 και 28 ετών. Εναντίον τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των αστυνομικών εξετάσεων, στη βάση της οποίας εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψής τους.

Οι νέες συλλήψεις ανεβάζουν τον αριθμό των συλλήψεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση στους έντεκα, αφού άλλα οκτώ πρόσωπα είχαν συλληφθεί και τελούν υπό κράτηση από τις 28 Οκτωβρίου. Σήμερα και οι έντεκα συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Ο 41χρονος Tansu Cidan, που εξέτιε ποινή φυλάκισης, εντοπίστηκε νεκρός στις Κεντρικές Φυλακές, το βράδυ της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου 2022. Από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του, διαφάνηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από κακώσεις σώματος. Κατά τη νεκροτομή λήφθηκαν δείγματα για να τύχουν επιστημονικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.