ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 47χρονος για υπόθεση ληστείας

Καταλυτική παρέμβαση από πολίτη

Στη σύλληψη 47χρονου, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε το πρωί, στη Λεμεσό. Η σύλληψη του 47χρονου έγινε κατορθωτή λίγα λεπτά μετά τη διάπραξη της ληστείας, μετά από καταλυτική παρέμβαση πολίτη, που βρισκόταν στη σκηνή.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.45π.μ. σήμερα, ενώ 43χρονη, περπατούσε σε δρόμο της Λεμεσού, την προσέγγισε άγνωστος άνδρας, ο οποίος φέρεται να την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ακολούθως ο άγνωστος άρπαξε την τσάντα που κρατούσε η 43χρονη και αφού την έσπρωξε ξανά προς το έδαφος, τράπηκε σε φυγή.

Στις εκκλήσεις της 43χρονης για βοήθεια, προσέτρεξε πολίτης, ο οποίος ακολούθησε τον δράστη και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του για να διαφύγει. Ακολούθως ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο φερόμενος δράστης είναι κάτοικος Λεμεσού, ηλικίας 47 ετών, ενώ εντός του οχήματός του εντοπίστηκε η τσάντα που κρατούσε η 43χρονη. Εντός της τσάντας, βρισκόταν χρηματικό ποσό, που αποτελούσε τις εισπράξεις από διάφορα εστιατόρια της Λεμεσού, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρία στην οποία εργάζεται η 43χρονη.

Εναντίον του 47χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει για τα μέτρα προστασίας, που πρέπει να λαμβάνονται κατά τη μεταφορά χρηματικών ποσών.

 • Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε χρήματα κατά τις νυκτερινές ώρες, αφού στο σκοτάδι οι συνθήκες ευνοούν τους επιτήδειους και καθιστούν εύκολο στόχο το μεταφορέα των χρημάτων.
 • Είναι προτιμότερο να κάνουμε περισσότερες από μια μεταφορά με μικρότερα χρηματικά ποσά ενόσω διαρκεί η μέρα.
 • Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα κατά τη μεταφορά των χρημάτων.
 • Χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο, έχοντας κλειδωμένες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά καθ’ όλη τη διαδρομή. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, ενώ βρισκόμαστε με το αυτοκίνητο μας σε στάση, ο οποιοσδήποτε επιτήδειος να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου και να κλέψει τη τσάντα/ χαρτοφύλακα όπου έχουμε τα χρήματα που μεταφέρουμε.
 • Επιδιώκουμε όποτε είναι δυνατόν, να συνοδευόμαστε από άλλο ή άλλα άτομα της εμπιστοσύνης μας κατά τη μεταφορά των χρημάτων.
 • Χρησιμοποιούμε ειδικούς για το σκοπό αυτό χαρτοφύλακες και τους τοποθετούμε μέσα στο αυτοκίνητο, σε χώρο που δεν φαίνονται.
 • Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις ενέργειες μας κατά τη φόρτωση/εκφόρτωση των χρημάτων, που αν είναι δυνατό να γίνεται σε χώρο που καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και με επαρκή φωτισμό.
 • Προτού αναχωρήσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο ή όχημα στην περιοχή, κάτι που επίσης κάνουμε κατά την άφιξη στον προορισμό μας και πριν αποβιβαστούμε από το αυτοκίνητο μας.
 • Προτού προσεγγίσουμε το μέρος όπου θα μεταφέρουμε τα χρήματα, ειδοποιούμε κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης μας, να μας αναμένει έξω από το χώρο.
 • Δεν αποκαλύπτουμε σε άλλα πρόσωπα ότι μεταφέρουμε χρήματα, ούτε τα ποσά ή το μέρος στο οποίο θα τα μεταφέρουμε.
 • Κατά τη μεταφορά είμαστε σε εγρήγορση και παρατηρητικοί και ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση την Αστυνομία για ύποπτα πρόσωπα και οχήματα στα τηλέφωνα 112 ή 199.