ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νόμος για τη βία στα γήπεδα – Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο, συμπλοκή, επίθεση, παράνομη συνάθροιση, επίθεση εναντίον αστυνομικού, καθώς και για άλλα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή 30/10/2022, στις 7μ.μ., διεξήχθη στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό, ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ.

Κατά την προσέλευση των οπαδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο στάδιο, μικρή ομάδα προσώπων, επιτέθηκε σε μέλος της Τροχαίας Λεμεσού, που ρύθμιζε την τροχαία κίνηση έξω από το στάδιο, προκαλώντας του εκδορές.

Στη συνέχεια, γύρω στις 7.20μ.μ., 30 περίπου οπαδοί και των δύο ομάδων, εισήλθαν από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο, όπου συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ρίχνοντας πέτρες και φωτοβολίδες.

Η οχλαγωγία, διαλύθηκε με την επέμβαση αντιοχλαγωγικής ομάδας της Αστυνομίας και φρουρών ασφαλείας του γηπέδου, ενώ συνελήφθησαν τρία πρόσωπα ηλικίας 17, 23 και 25 ετών, για αυτόφωρα αδικήματα.

Οι τρείς ύποπτοι, συνελήφθησαν στη συνέχεια δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ο 25χρονος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό, αφού υπέστη κάταγμα ρινικού οστού.

Εξάλλου, με τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, συγκεντρώθηκαν και έριξαν πέτρες και μολότοφ προς τα μέλη της Αστυνομίας και έγινε χρήση του ΑΙΑΝΤΑ και ελεγχόμενη χρήση δακρυγόνων από τα μέλη της Αστυνομίας.

Επίσης, κατά την αποχώρηση οπαδών του ΑΠΟΕΛ έριξαν πέτρες προς τα μέλη της Αστυνομίας.

Οι εν λόγω οπαδοί αποχώρησαν με την επέμβαση μελών των διμοιριών της Αστυνομίας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.