ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση 28χρονος για υποθέσεις κλοπών αυτοκινήτων και περιουσίας από κτίριο στη Λάρνακα

Διερευνάται εναντίον του και υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής κυνηγετικού πυροβόλου όπλου

Συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, άντρας ηλικίας 28 ετών, ύποπτος σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής αυτοκινήτων και κλοπής περιουσίας από συγκρότημα κατοικιών, ενώ εναντίον του διερευνάται και υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής κυνηγετικού πυροβόλου όπλου. Ο ύποπτος εντοπίστηκε χθες και συνελήφθη, μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία.

Γύρω στις 1.30 χθες το μεσημέρι συγκεκριμένα, μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο στις εγκαταστάσεις κτιρίου στη Λάρνακα, μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τον 28χρονο. Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι αυτός καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής δύο αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λάρνακα, καθώς και σχετικά με υπόθεση κλοπής αριθμού πλαισίων ηλιακών θερμοσίφωνων, από συγκρότημα κατοικιών στη Λάρνακα, που διαπράχθηκε στις 18 Οκτωβρίου, το βράδυ. Κατά την κλοπή των ηλιακών, στις εγκαταστάσεις προκλήθηκε και κακόβουλη ζημιά αξίας 5,700 ευρώ.

Στις 19 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε σε χωράφι κοντά στο συγκρότημα κατοικιών, από μέλη της Αστυνομίας που διενεργούσαν εξετάσεις στην περιοχή, το ένα από τα δύο κλοπιμαία αυτοκίνητα, τύπου διπλοκάμπινο. Το δεύτερο αυτοκίνητο, επίσης διπλοκάμπινο, αναζητείται.

Το πρωί σήμερα ο 28χρονος συλληφθέντας, οδηγήθηκε από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση εντάλματος προσωποκράτησης του. Αφού το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης των υποθέσεων κλοπής.

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του 28χρονου έχει εξασφαλιστεί και σε σχέση με υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής δίκαννου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου, που διαπράχθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, στις 23 με 24 Οκτωβρίου.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, προέκυψαν στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του δράστη της διάρρηξης, με το δεύτερο κλοπιμαίο διπλοκάμπινο όχημα, που όπως διαφάνηκε έχει παραποιηθεί, αφού έχει βαφτεί με σκούρο χρώμα μπογιάς. Σε συνεργασία του ΤΑΕ Αμμοχώστου με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, ο 28χρονος ύποπτος αναγνωρίστηκε από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου, ως ο οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, που συνδέεται με τη διάρρηξη κατοικίας και την κλοπή του κυνηγετικού όπλου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας και το ΤΑΕ Αμμοχώστου.