ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη σύλληψη υπόπτου για υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής οδήγησε τροχονομικός έλεγχος από μέλη της Αστυνομίας

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 33 ετών, υπόπτου για διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, οδήγησε τροχονομικός έλεγχος από μέλη της Αστυνομίας, το πρωί σήμερα, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Ο 33χρονος, με ληγμένη τη μαθητική άδεια οδήγησης του και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης, οδηγούσε αυτοκίνητο το οποίο είναι δηλωμένο ως ακινητοποιημένο, χωρίς πινακίδα εγγραφής στο μπροστά μέρος, και με ληγμένο πιστοποιητικό καταλληλότητας – MOT, ενώ ο ίδιος εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.20 το πρωί του Σαββάτου, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, που διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, στο τμήμα παρά το Μαρί, ανέκοψαν για έλεγχο τον 33χρονο οδηγό, το αυτοκίνητο του οποίου δεν έφερε πινακίδα εγγραφής στο μπροστά μέρος. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο του ήταν δηλωμένο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, ως ακινητοποιημένο, ενώ το πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος έληξε τον Ιανουάριο, 2022. Την ίδια ώρα διαπιστώθηκε ότι, ο 33χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς ο ίδιος να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης και ενώ η μαθητική άδεια οδήγησης του έληξε τον Μάρτιο, 2022.

Αφού ο 33χρονος παρουσίαζε συμπτώματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τα μέλη του ΟΠΟΔ προχώρησαν και σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, με την ένδειξη του προκαταρτικού ναρκωτεστ να είναι θετική. Από τον 33χρονο λήφθηκαν δείγματα για τελικό εργαστηριακό ναρκωτεστ.

Κατά τη διάρκεια του τροχονομικού ελέγχου, τα μέλη της Τροχαίας διαπίστωσαν ότι, εναντίον του 33χρονου οδηγού, είχε εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής. Πρόκειται για υπόθεση διάρρηξης διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην επαρχία Λάρνακας, από όπου κλάπηκε μία τηλεόραση, αξίας 250 ευρώ, καθώς και για υπόθεση κλοπής αριθμού μπόιλερ και χαλκοσωλήνων, συνολικής αξίας 1,750 ευρώ, που κλάπηκαν από την ίδια πολυκατοικία. Η διάρρηξη και η κλοπή διαπράχθηκαν τον Μάρτιο, 2022.

Μετά από στοιχεία που πρόσφατα προέκυψαν στο πλαίσιο διερεύνησης των δύο υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, στις 14 Οκτωβρίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 33χρονου υπόπτου. Αυτός συνελήφθη από τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου που τον ανέκοψαν για έλεγχο και τέθηκε υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου. Παράλληλα, την υπόθεση παραβάσεων τροχαίας που φέρεται να διέπραξε ο 33χρονος, διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ζυγίου.