ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης και στέρησης της άδειας οδήγησης σε 30χρονο για σοβαρές παραβάσεις τροχαίας

Ποινές φυλάκισης και στέρησης της άδειας οδήγησης του, επιβλήθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε άντρα ηλικίας 30 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, καθώς και υποθέσεων παραβάσεων τροχαίας, που ο 30χρονος διέπραξε σε άλλη ημερομηνία.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, που υποβλήθηκε από μέλη της Αστυνομίας, στις 14 Δεκεμβρίου, 2021, όταν και ανακόπηκε για έλεγχο, ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο σε δρόμο στη Λάρνακα.

Στις 07 Απριλίου, 2022, ο 30χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να οδηγεί αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Ριζοελιάς, χωρίς να φέρει ζώνη ασφαλείας. Αυτός καταγγέλθηκε εξωδίκως, με ειδοποίηση πληρωμής του ποσού των 150 ευρώ, ενώ επιβλήθηκαν και τρεις βαθμοί ποινής στην άδεια οδήγησης του. Την ίδια ώρα, ο 30χρονος κλήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας να δώσει δείγματα για έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, ωστόσο αυτός αρνήθηκε να το πράξει, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Η υπόθεση άρνησης να δώσει δείγματα για εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών καταχωρήθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ενώπιον του οποίου επίσης καταχωρήθηκε και η υπόθεση παράλειψης χρήσης ζώνης ασφαλείας, αφού ο 30χρονος δεν αποπλήρωσε την εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής που του είχε εκδοθεί.

Εκδικάζοντας τις τρεις υποθέσεις, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, επέβαλε σήμερα στον 30χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας 40 ημερών και ποινή στέρησης της άδειας οδήγησης του για περίοδο 60 ημερών, με ισχύ από την ημέρα αποφυλάκισης του.